Voordelig geld lenen

Het is inmiddels al lang geen taboe meer als je geld leent voor bijvoorbeeld een auto of rood staat op de bank. Het kan tegenwoordig zelfs zo eenvoudig allemaal, dat je er wellicht niet bewust van bent dat het wel eens veel goedkoper kan allemaal. Dit gaat gelukkig meestal niet op bij het kopen van huis en dat is maar goed ook. De meeste huizen kopers zijn zich namelijk wel degelijk bewust van het belang van een goede en voordelige hypotheek. Het vergelijken van meerdere hypotheekverstrekkers is dan een logisch gevolg. Het doel: de laagst mogelijke rente i.c.m. de meest gunstige voorwaarden. Het gaat namelijk veelal om een overeenkomst voor een jaar of 30.

Maar waarom wel bewust om gaan met een hypotheek en vaak minder met een geld lening? Wist je dat rood staan best prijzig is? Bij de meeste banken betaal je tussen de 8 en 14 procent per jaar en dat is fors te noemen. Of wat dacht je van kopen op afbetaling... dat is pas echt duur geld lenen, namelijk tot wel 15%. Het gemak is dan wel groot te noemen, maar reken maar eens uit wat je bijvoorbeeld totaal betaald voor een wasmachine die je op afbetaling gekocht hebt. Nou kan je denken..."Ja, maar mijn wasmachine was stuk en ik had geen geld voor een nieuwe, mijn bank wilde mij niks lenen en het postorder bedrijf was coulant". En dat is inderdaad vaak zo het geval, waar banken moeilijk over kunnen doen, kunnen andere kredietverstrekkers soms erg makkelijk zijn. Of kan je het anders stellen..? Waar banken hun verantwoordelijkheid nemen qua verantwoord lenen, zijn kredietverstrekkers voor bijvoorbeeld kopen op afbetaling vaak onverantwoord bezig.

Verantwoord lenen

Door bovenstaande is hopelijk wel duidelijk geworden wat het belang is van een goede verantwoorde lening. De verantwoording zou wat dat betreft in de eerste plaats bij je zelf moeten liggen. Sta je vaak rood, wees je er dan van bewust dat het wel heel erg duur is. Koop je wel eens wat op afbetaling, kan het dan niet veel voordeliger? Of heb je een doorlopend krediet of een persoonlijke lening, hoe veel rente betaal je en kan dat goedkoper? Natuurlijk klinkt dit allemaal wel heel erg makkelijk en zo eenvoudig is het vaak niet. Het moet allemaal ook maar kunnen om bijvoorbeeld de laatste week van de maand nog eten op tafel te krijgen. Wat dat betreft is het verstandig om eens helemaal naar je inkomsten en uitgaven patroon te kijken of er hulp bij te vragen. Het start namelijk vaak allemaal met bewustwording.

De meest voordelige lening

Bij de wens om geld te lenen, is het altijd belangrijk om dit nooit impulsief te doen. De slogan "Geld lenen kost geld" is namelijk 100% waar. Het kan aantrekkelijk zijn om even online een flits krediet af te sluiten die je snel afbetaald, maar de kosten zijn hoog. Zo ook bijvoorbeeld met een nieuw mobiel abonnement met smartphone. Lekker makkelijk om elke maand je telefoon af te lossen, maar het kost je onnodig veel geld. Daarnaast kan het allemaal invloed hebben op een negatieve BKR registratie. Een keer niet kunnen betalen en er kan al sprake van zijn.

Er kunnen natuurlijk ook situaties zijn dat een geld lening wel een goede keuze is. Een goede betrouwbare auto kost nou eenmaal geld en het kan lang duren om het bedrag bij elkaar te sparen. En zo zijn er wel meer voorbeelden te benoemen. De meest voordelige lening is niet zo moeilijk te vinden en vooral niet als je het gratis voor je laat doen.

geld lenen stelletje

Via onderstaande link koppeling kan je namelijk een onafhankelijk bedrijf de meest voordelige lening voor je laten spotten. Het gaat dan om een persoonlijke lening of een doorlopend krediet met een rente vanaf 3,9%. Aan de hand van jouw leendoel, gewenste bedrag, inkomsten en huur/hypotheek lasten, wordt de meest voordelige lening voor je gezocht. In sommige situaties is dit zelfs mogelijk als er sprake is van een negatieve BKR notering.

>> Laat de voordeligste lening voor je spotten