Geld (be) sparen

De website voordeelvoorjou staat met name in het teken van online webshops waar je voordelig en vertrouwd kan shoppen. Sowieso is online winkelen vaak veel voordeliger dan in fysieke winkels en dan vooral als je producten met elkaar vergelijkt. Naast webshops vindt je op de beginpagina ook link verwijzingen naar dienstverlenende bedrijven, denk bijvoorbeeld aan mobiele providers. Onlangs hebben wij echter besloten om het woord "voordeel" meer betekenis te gaan geven via deze website. Om die reden vindt je in bovenstaand menu verschillende vergelijkingstools. Zodoende kan je als consument aan de hand van ingestelde criteria de beste en voordeligste deals afsluiten. Op die manier wordt besparen wel heel leuk en eenvoudig. In dit artikel gaan we echter dieper in op het begrip "(be) sparen", hier is namelijk een erg leuke mogelijkheid voor...

Euroclix

Wellicht ken je het begrip "online spaarprogramma" wel, dit soort websites bestaan namelijk al een behoorlijk lange tijd en stonden in het begin vooral in het teken van online geld verdienen door het ontvangen van betaalde e-mails. Voor 1 cent een reclame e-mail bekijken en klikken op de betaalde link, dat was het wel zo'n beetje. Vanaf een gespaard saldo van rond de 10 euro kon je een uitbetaling ontvangen, maar dat duurde vaak wel heel erg lang. Tegenwoordig bestaan spaarprogramma's nog steeds, maar de goede zijn wel een stuk uitgebreider geworden en bieden de mogelijkheid om geld te besparen en te sparen.

Euroclix

Eén van de eerste internet spaarprogramma's is Euroclix, deze website bestaat inmiddels ruim 15 jaar en is de nummer 1 van Nederland (maar ook actief in andere Europese landen). Bij Euroclix gaat het er om dat je een gratis account kan aanmaken, hiervoor gelijk €1,50 ontvangt en start met (be) sparen. Laten we eens kijken naar de verschillende mogelijkheden die je via je persoonlijke account krijgt.

  • Het is raadzaam om je persoonlijke profiel in te vullen aan de hand van vragenlijsten, hiervoor ontvang je een vergoeding in de vorm van Clix (en deze punten zijn geld waard). Aan de hand van je profiel wordt er gekeken welke advertenties er bij jou e/o je gezinssituatie passen en deze kan je verwachten in betaalde e-mails.
  • Naast advertentie e-mails kan je ook enquetes verwachten en juist deze zorgen er voor dat je snel wat geld bij elkaar kan sparen. Voor een vragenlijst van ongeveer 10 minuten kan je tussen de 75 en 150 clix verwachten en dit staat voor ongeveer €1,50. Uitnodigingen voor vragenlijsten kan je via een e-mail verwachten, maar via je persoonlijke Euroclix pagina kan je ze bijna elke dag wel vinden.
  • Geld besparen wordt wel heel erg makkelijk. Bij Euroclix zijn namelijk enorm veel webshops aangesloten en dankzij deze samenwerkingen kan jij profiteren. Bezoek via Euroclix je favoriete webshop en je zal meestal direct korting ontvangen. Daarnaast zal je bij elke online aankoop een cashback vergoeding ontvangen van gemiddeld 2,5%. Koop je iets voor 100 euro, dan zal je binnen een korte tijd 2,50 in je account bijgeschreven krijgen. Om het besparen nog makkelijker te maken is er ook een "Clix Assistent" aanwezig, dit is een toolbar voor je browser waardoor je zonder moeite korting en de cashback vergoeding kan krijgen. Naast webshops kan je nog hogere vergoedingen krijgen voor bijvoorbeeld verzekeringen e.d.
  • Geld winnen is ook een leuke optie, je kan elke dag een gratis loterij ticket activeren en kans maken op 500 Clix wat staat voor minstens 5 euro. Daarnaast zijn er betaalde spelletjes waarbij je gespaarde punten kan inzetten voor een kans op veel meer punten.
  • Bovenstaande (be) spaar opties zijn zeker niet de enige, je kan bijvoorbeeld een gratis Euroclix creditcard aanvragen en hiermee gratis punten sparen, punten verdienen door bepaalde websites te bezoeken, leden aan te melden, enz.

Doorsparen loont

Bij Euroclix spaar je punten die Clix worden genoemd. Bij 1.000 Clix heb je het minimaal aantal bereikt voor een uitbetaling van 10 euro. Echter je kan er voor kiezen om door te sparen, want de Clix inwisselkoers loopt alleen maar op. Het aantal van 10.000 Clix is namelijk niet 100 euro waard, maar 150 euro. Dit betekend dus 50% meer! De index koers kan zelfs oplopen tot 170%.

Het klinkt nu wellicht allemaal erg aantrekkelijk, maar het is niet eenvoudig om heel erg snel 10.000 Clix bij elkaar te sparen. Je kan het dan ook niet zien als volwaardige thuiswerk mogelijkheid. Echter het is wel degelijk een leuke bijverdien optie en met name de leden die actief zijn sparen makkelijk een paar honderd euro per jaar bij elkaar en dat is dus los gezien van de verkregen kortingen.

>> Maak gratis een account aan bij Euroclix