Besparen op tijdschriften

Bij de titel "Besparen op tijdschriften" is de kans groot dat je gelijk het verband legt met het opzeggen van onnodige abonnementen. En natuurlijk is dat dé manier om flink te kunnen besparen, immers met name de doorlopende abonnementen kunnen behoorlijk prijzig zijn. Met name bij jaarabonnementen kan de reguliere prijs meer dan 100 euro bedragen. Neem bijvoorbeeld de Donald Duck met een jaarabonnement prijs van €158,- bij een automatische incasso. Het blad komt dan wel elke week op de mat, maar met opzeggen bespaar je flink. Helaas vergeten veel mensen tijdig op te zeggen en zitten zij er weer aan vast, daarnaast is het opzeggen soms ook complexer dan noodzakelijk.

Je kan het ook anders benaderen dan bovenstaand beschreven. Stel dat je regelmatig in de supermarkt een tijdschrift koopt, dan zijn de kosten natuurlijk meestal wel te overzien. Maar op het moment dat "regelmatig" betekend dat je elke week er wel met eentje thuis komt, dan zal dat op den duur een flink bedrag zijn. Dit komt omdat de prijs van losse bladen vrijwel altijd hoger zijn dan de kosten van een los blad als onderdeel van een abonnement. Neem een magazine als "Men's Health", de prijs in de winkel is €5,95, maar je kan ook een abonnement afsluiten van 11 nummers voor €39,95. 11 Losse magazines kopen zou neerkomen op een prijs van €65,45. Je bespaart dus €25,50. Online een abonnement afsluiten kan je dus flink geld besparen, maar lees wel altijd de voorwaarden. Vaak zijn deze in de trend van "Het proefabonnement loopt tot wederopzegging. Het cadeauabonnement stopt automatisch". Voor jezelf afsluiten betekend dus dat je te maken hebt met een doorlopend abonnement. Na het proefabonnement zal de prijs veel minder voordelig zijn! Het is dus raadzaam om tijdig het proefabonnement stop te zetten. Na het afsluiten zal je informatie krijgen hoe je dit kan doen (meestal is het een kwestie van de klantenservice bellen). Zet het in je agenda en dan natuurlijk ruim voor de verloop datum. En een agenda hoeft echt niet dat ding van papier te zijn, gebruik bijvoorbeeld je smartphone agenda en je zal op de ingestelde dag een melding krijgen.

Verschillende soorten tijdschriften

Het tijdschriftenschap in o.a. supermarkten is meestal erg groot en je kan meestal dan ook rekenen op een grote verzameling van de nieuwste bladen. Voor een ieder is er wel eentje te vinden die aansluit bij z'n interesse, maar als je niet weet wat je zoekt kan het toch lastig zijn om er eentje te vinden. Online kopen is wat dat betreft veel makkelijker, omdat je per categorie een blad kan uitkiezen. Naast onderstaande categorieën kan je vaak ook nog je zoektocht verfijnen op genre. Nog leuker is het gegeven dat er veel te besparen valt vergeleken met de aanschaf van losse nummers.

  • Vrouwen tijdschriften - Het aanbod van vrouwen tijdschriften is erg groot te noemen, het lijkt dan ook alsof juist vrouwen graag een tijdschrift lezen. Natuurlijk is het aanbod niet alleen groot, maar ook enorm divers. Beauty-, roddel-, mode-, hobby-, health-, mindstyle bladen en meer. Met name de geen met een maandelijkse uitgifte kunnen best prijzig zijn en met een (proef-) abonnement valt veel geld te besparen.
  • Mannen tijdschriften - Het aanbod van mannen bladen is minder groot dan van de vrouwen, maar is zeker de moeite waard. Met name de autobladen worden graag gelezen, maar ook bijvoorbeeld Men's Health, Quest, Quote, Wetenschap in beeld, enz.
  • Kinderen tijdschriften - Voor kinderen vanaf de peuter leeftijd zijn er een heleboel leuke bladen te koop. De jongsten zullen veel plezier kunnen beleven aan de BOBO en later aan de OKKI. Voor de wat oudere zijn bijvoorbeeld de Donald Duck, National Geographic Junior, Quest Junior e.d. leuk. Jonge meiden kunnen tips op doen met magazines als GIRLZ en Meiden en voor stoere jongens zijn er voetbal bladen en meer. Met name de proefabonnementen zijn vaak erg voordelig.
  • Kooktijdschriften - Koken (al dan niet goedkoop, makkelijk en gezond), is voor steeds meer mensen een hobby. Het is dan ook niet vreemd dat het aanbod van kooktijdschriften best groot te noemen is. Bekende titels zijn delicious, koken & genieten en Foodies. wellicht minder bekend, maar ook leuk: Mjamtaart en De Tuin op Tafel.
  • Sport tijdschriften - Erg veel Nederlanders doen aan een vorm van sport. Veel kiezen er voor om in teamverband te bewegen, maar ook veel vinden het juist heerlijk om bijvoorbeeld alleen te gaan rennen. Het aanbod van sport tijdschriften is net zo divers als het aantal sporten die er zijn. Van Yoga Magazine, tot Wandelmagazine. Van Golfers Magazine, tot FIETS. Ook zijn er bladen die zich wat breder richten, zoals Men's en Women's Health: fitness, gezond eten en lifestyle..
  • Huis & Tuin tijdschriften - Een huis en eventueel tuin is veel meer dan een plek waar je eet en slaapt. Het moet natuurlijk gezellig en praktisch zijn. Er zijn dan ook veel tijdschriften in dit genre. Denk bijvoorbeeld aan het mazine vtwonen of Ariadne at Home die in het teken staan van het stylen van je inrichting. Bladen die meer richten op tuinen e/o het buitenleven zijn er ook, Landleven, Tuin Seizoen, Gardeners World en meer. De categorie Huis & Tuin is in ieder geval goed voor minstens 15 verschillende bladen.

Tijdschriften cadeaubon

Meestal is het mogelijk om online een (proef-) abonnement af te sluiten voor een ander. Boven aan het aanvraag formulier zie je dan de tekst staan "Iemand anders (cadeau)". Het betreft dan altijd een aflopend abonnement en dat is eigenlijk vrij logisch... je wil natuurlijk niet de geen die een abonnement cadeau krijgt opzadelen met kosten na afloop mits hij of zij het abonnement stopzet. Een tijdschrift abonnement cadeau geven zal zeker gewaardeerd worden (en hoeft niet duur te zijn), maar als je niet kan kiezen is er altijd nog de "Tijdschriften cadeaubon".

tijdschriften

Vanaf een waarde van 7 euro kan je al iemand verrassen met een bladen cadeaubon en wil je een hogere waarde... dan vul je gewoon het gewenste bedrag in. De betaling is te voldoen middels iDeal en vervolgens ontvang je de bon via je e-mail als pdf bestand (bijlage). Voor bijvoorbeeld een verjaardag is het ideaal dat je deze uit kan printen en de jarige deze kan geven. Voor andere situaties is het doormailen natuurlijk ook een mogelijkheid. Sowieso kan de ontvanger een keuze maken uit ruim 125 verschillende tijdschrift (proef-) abonnementen (zowel aflopende en doorlopende). Is de waarde van de bon te weinig voor het geen hij of zij heeft uitgekozen, dan is bijbetalen natuurlijk mogelijk. Echter ook voor 7 euro zijn er mogelijkheden te vinden.

>> Verras eens iemand met een bladen cadeaubon